Over Ons

De geschiedenis van Containerteelt Elst-Bevers B.V.

Maarten en Melanie

Ruim 3 decennia is containerteelt Elst-Bevers een begrip in de agrarische groensector als heester- en prunusspecialist.

Maarten en Melanie

In 1984 plantten Corné en Magda Elst-Bevers hun eerste tuinplant die inmiddels is uitgegroeid tot de huidige 11 hectare waarvan 2 hectare kas.

1 juli 2020 trad dochter Melanie samen met haar man Maarten Verdaasdonk in de voetsporen van Corné en Magda. Zij bekleden sinds dat moment de functie van algemeen directeur en hebben daarbij de volledige werkzaamheden van Corné overgenomen.

Plant2
Plant2

Geschiedenis

De groei van Containerteelt
Elst-Bevers in beeld

1984

Corné en Magda Elst-Bevers zijn in 1984 gestart met de teelt van vollegrond planten middels contactteelt voor andere kwekers.

1990
In 1990 werd de start gemaakt met teelt van planten middels containers. Dit werd gekweekt buiten contractteelt om, deze waren voor eigen verkoop.
1992
1993

In 1993 is er een containerveld aangelegd, beginnend bij de egalisatie van de grond.

1994

Er wordt een eerste kas gebouwd met als doel jaarrond te kunnen leveren. Het betreft een kas van zo’n 2000 m2.

1999
In 1999 word een eigen foto etiket geproduceerd. Deze worden afgeleverd aan de planten wat onze gekweekte producten herkenbaar maakt. De foto- etiketten zijn voorzien van beknopte informatie als verzorgingstips.
2001
Om aan de grote vraag van planten te kunnen voldoen wordt in 2001 de kas verder uitgebreid. Er word zo’n 3500 m2 bijgebouwd. Tevens word aan de kasconstructie een schuur gebouwd. Dit om het teelt- en afleverproces gemakkelijker te maken.
2003

De kas word verder uitgebreid, tevens word er een koelinstallatie geïnstalleerd waar plantgoed in opgeslagen kan worden.

2004
In 2004 word een bestaande schuur bijgekocht. Tevens word het perceel uitgebreid met 3 hectare omheen liggende grond. Hier word containerveld van gemaakt.
2005
In 2005 word aan de laatst aangekochte schuur een deel kas gebouwd. Het betreft een kas van zo’n 3600m2. Tevens worden in dit jaar gietwagens gekocht. Dit om gemakkelijker de planten te kunnen voorzien van water.
Tevens wordt het foto etiket in een nieuw jasje gestoken.
2010
In 2010 wordt de laatst gebouwde kas uitgebreid met zo’n 5200 m2.
2011
In 2011 word Containerteelt Elst-Bevers uitgebreid middels het plaatsen van een grote waterbassin, hierin kunnen we grote hoeveelheden water gemakkelijk opslaan en onze waterpunten voldoen voorzien van natuurlijk opgevangen water.
2013

2015
In 2015 verdiept Containerteelt Elst-Bevers zich in certificering wat ingaat op traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne binnen de tuinbouw. Wij zijn trots op het behalen van MPS-GAP en GlobalGab.
Tevens word nogmaals het foto- etiket onder de loep genomen en voorzien van een nieuw uiterlijk.
Ook maakt Containerteelt Elst-Bevers deel uit van een nieuw initiatief, Green Trading Zundert. Dit zijn huisbeurzen, gehouden door diverse ondernemers in de gemeente Zundert. Zij presenteren 2 weken lang hun complete aanbod. Het voordeel hiervan is dat u in zeer korte tijd een duidelijk beeld krijgt van meerdere kwekers hen bedrijf en hun assortiment.
2017
In 2017 investeert Containerteelt Elst-Bevers in het project ‘duurzame inzetbaarheid’. In de afgelopen 30 jaar heeft Containerteelt Elst-Bevers een stevige positie in de markt verworden. Dit komt mede door de inzet en betrokkenheid van ons personeel. Met als doel deze lijn positief door te zetten zijn wij dit project aangegaan.
2018
Het perceel word uitgebreid met een oppervlakte van een klein hectare.
2019
Één van de hoogte punten in Containerteelt Elst- Bevers zijn carriere; een eigen soort word uitgebracht vernoemd naar (oud)- eigenaresse van de boomkwekerij Magda. De introductie van Buddleja davidii Magda’s Gold Knight vind plaats, er word licentie op aangevraagd. Het blad van deze buddleja is in het voorjaar heldergeel met een groene streep in het midden van het blad. Naarmate het seizoen vordert en de plant meer zonlicht krijgt kleurt het blad iets donkerder. Buddleja davidii Magda’s Gold Knight is een sport uit de bekende ‘Buddleja Black Knight’ en heeft zowel de sterkte groeikracht van ‘Black Knight’ als de grote donkerblauwe bloem van de ‘Black Knight’. Deze donkerblauwe bloemen geven een geweldig contrast met het heldergele blad.
2020

Op 1 juli geeft Corné na 36 jaar het roer over aan dochter Melanie en haar man Maarten Verdaasdonk. Containerteelt Elst-Bevers C.V. wordt in het vervolg Containerteelt Elst-Bevers B.V. genoemd.

2021

In 2021 kocht Corné een bedrijf gevestigd in Rijsbergen aan. Het bedrijf wordt Schrieken Plant B.V. genoemd. Schrieken Plant B.V. kweekt voornamelijk plantgoed in C1,3.

Containerteelt Elst-Bevers B.V. en Schrieken Plant B.V. gaan een samenwerking aan. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.schriekenplant.nl.

2022
Na ruim 2 jaar testen in Frankrijk word de licentie op Buddleja davidii Magda’s Gold Knight goedgekeurd.
ElstBevers_Logo

Algemene voorwaarden | Privacy Policy
Copyright 2022 Elst-bevers.nl

Filter